Συνταγή: Λιγκουίνι με σολομό και πέστο αβοκάντο

Για αυτή τη συνταγή θα χρειαστείτε…

Υλικά για 4 μερίδες:

• 1 πακέτο λιγκουίνι
• 500 gr σολομό καπνιστό ή φρέσκο
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 150 gr αμύγδαλα ψίχα
• 1 μικρό ματσάκι άνηθο
• 15 με 20 φύλλα βασιλικού
• 1 μικρό λεμόνι ή λάιμ
• 2 αβοκάντο ώριμα
• 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
• 1 σφηνάκι βότκα
• 200 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Σητείας Ziro
• 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
• 1 πρέζα πιπέρι
• 100 gr γραβιέρα ή παρμεζάνα

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τα αβοκάντο, τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια και τα τοποθετούμε σε ένα γουδί ή σε ένα multi μαζί με τα αμύγδαλα, τη μια σκελίδα σκόρδο, το λεμόνι ή το λάιμ, τα φύλλα βασιλικού και το ελαιόλαδο και πολτοποιούμε. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Σε δεύτερο χρόνο, βράζουμε το νερό για τα μακαρόνια και μόλις χοχλάσει ρίχνουμε τα λιγκουίνι, ενώ παράλληλα προθερμαίνουμε ένα τηγάνι αντικολλητικό σε μεσαία θερμοκρασία. Ρίχνουμε στο τηγάνι 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Ziro και σοτάρουμε το υπόλοιπο σκόρδο και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με το σολομό για πολύ λίγο. Σβήνουμε με τη βότκα και τοποθετούμε το πέστο αβοκάντο και τα ζυμαρικά στο τηγάνι. Ανακατεύουμε να ενσωματωθούν τα υλικά και στο τέλος ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο το άνηθο. Σερβίρουμε με μερικές σταγόνες ελαιόλαδου Ziro!

Μιχάλης Σολιδάκης, Head Chef

Ο Μιχάλης Σολιδάκης κατάγεται από τη Σητεία Κρήτης για αυτό και τρέφει ιδιαίτερη αγάπη προς τις παραδοσιακές ελληνικές και κρητικές γεύσεις. Έχει συνεργαστεί με αρκετούς ξενοδοχειακούς ομίλους όπως τα 5 αστέρων ξενοδοχεία Family Life Aegean Blue της Atlantica στην Ρόδο και Corfu Palace Luxury Hotel στην Κέρκυρα, ενώ έχει εργαστεί και σε αρκετά ala cart εστιατόρια όπως τα Χάλκινα στα Χανιά. Τα τελευταία χρόνια είναι Head Chef του εστιατορίου Avrofiliton στα Χανιά ενώ σήμερα τον συναντάμε στη γεννέτειρά του και στο ρακάδικο “Αποσπερίτης”.

Σου άρεσε; Τότε μοιράσου το στα social!