Διαμαντόπετρα 2018 Λευκό: γιατί η Κατερίνα θα την αγαπήσει

Diamantopetra White 2018, Diamantakis Winery

« ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Κατερίνα, Κατίνα, Καίτη και Κάτια η Διαμαντόπετρα είναι το κρασί που ταιριάζει στην προσωπικότητά σας! Διαβάστε γιατί…
Αγαπητή Κατερίνα, Καίτη και Κάτια το όνομά σου θεωρείται η θηλυκή εκδοχή του ονόματος Εκατερός το οποίο προέρχεται από την αντωνυμία εκάτερος, δηλ. ο καθένας από τους δυο χωριστά. Βέβαια είναι πιθανόν να συναντήσεις ακόμα δύο ενδιαφέρουσες εκδοχές για την ετυμολογική του προέλευση: ίσως να προέρχεται από τη λέξη καθαρός / αγνός – εξ’ ου και η αγγλική εκδοχή Catherine – ή από το όνομα της θεάς Εκάτης της αρχαιότητας. Πάντως, όποια εκδοχή και να προτιμήσεις (καμία από τις παραπάνω γιατί ακολουθεί μία καλύτερη) ένα είναι σίγουρο: η Διαμαντόπετρα 2018 του Οινοποιείου Διαμαντάκης είναι ένα κρασί από τις ποικιλίες Βιδιανό και Ασύρτικο ικανό να σου προσφέρει και καθαρές και θεϊκές απολαύσεις…

Η σύνδεση του ονόματος Αικατερίνη με τις λέξεις «εαρινός» και «ανοιξιάτικος» δεν είναι τυχαία αφού εκείνη που φέρει αυτό το όνομα διαθέτει μία προσωπικότητα τρυφερή και αθώα που καταφέρνει να διατηρεί την αγνότητά της. Μία γλυκιά εικόνα που συμπληρώνεται και ολοκληρώνεται από ένα λευκό κρασί με λαμπερό χρώμα και πλούσιο αρωματικό μπουκέτο,.στο οποίο οι φινετσάτες νότες λουλουδιών και βοτάνων μπλέκουν χαριτωμένα με διακριτικές πινελιές μελιού και λευκόσαρκων φρούτων, αχλαδιού και μήλου. Παράλληλα με την ευαίσθητη πλευρά σου, για να επέλθει ισορροπία και στη «ζυγαριά», κρύβεις ένα δυναμικό χαρακτήρα με έντονο ενθουσιασμό και θάρρος. Τα ίδια ακριβώς χνάρια ακολουθεί και η Διαμαντόπετρα 2018 με την λεπτεπίλεπτη πλευρά της να ενισχύεται από τα πιο δυναμικά αρώματα των πυρηνόκαρπων φρούτων και της βανίλιας, «δώρο» της 3μηνης παραμονής σε βαρέλι.

…προτιμάς να έχεις τον ρόλο του αρχηγού αρπάζοντας τα ηνία με τον ίδιο τρόπο που το Ασύρτικο στη Διαμαντόπετρα 2018 «πατάει πόδι»!
Το έντονο ταπεραμέντο σου θα ικανοποιήσει η τραγανή οξύτητα που χαρίζει νεύρο και ζωντάνια,.ενώ τη γενναιόδωρη φύση σου θα καλύψει η δοτικότητα του κρασιού, αφού μπορεί να προσφέρει ευχαρίστηση όχι μόνο άμεσα αλλά ακόμα και 2 – 3 χρόνια μετά από την εμφιάλωση. Προτιμάς να έχεις τον ρόλο του αρχηγού και να ηγείσαι μιας ομάδας αρπάζοντας τα ηνία με τον ίδιο τρόπο που το Ασύρτικο «πατάει πόδι» και δίνει ένα γεμάτου σώματος και δομής αποτέλεσμα…

Σε γενικές γραμμές δεν χαλαρώνεις εύκολα και λες την γνώμη σου χωρίς περιστροφές και έξω από τα δόντια, πράγμα που θα μπορούσε πολλές φορές να αποβεί καταστροφικό. Μην φοβάσαι όμως γιατί υπάρχει μία εύκολη και απλή λύση που συνάμα είναι διασκεδαστική και νόστιμη:.ανοίγεις μία Διαμαντόπετρα 2018 για να χαλαρώσεις και απασχολείς το στόμα σου και τον ουρανίσκο σου με ένα λαχταριστό ψάρι,.ένα ζουμερό κοτόπουλο ή ένα γευστικό τυρί, τα οποία αποτελούν και τα ιδανικά ταιριάσματα αυτού του κρασιού!

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΕΤΡΑ 2018 ΛΕΥΚΟ
Οινοποιείο Διαμαντάκης

› Όνομα: Διαμαντόπετρα
› Οινοποιός: Οινοποιείο Διαμαντάκης
› Τύπος: Λευκός Ξηρός
› Εσοδεία: 2018
› Κατηγορία ποιότητας: Π.Γ.Ε. Κρήτη
› Ποικιλιακή σύνθεση: 50% Βιδιανό, 50% Ασύρτικο
› Αλκοόλ: 13,5% vol
› Ωρίμανση: Η ζύμωση ολοκληρώνεται σε δρύινα βαρέλια (80% γαλλικά, 20% αμερικάνικα) όπου και παραμένει με τις οινολάσπες για 3 μήνες.
› Βραβεία 2018: Thessaloniki International Competition – Silver Medal, Concours Mondial de Bruxelles – Silver Medal, Decanter World Wine Awards – Silver Medal, The Wine Merchant Top 100 – Trophy Winner
› Οργανοληπτικά: Χρώμα λαμπερό κίτρινο μέτριας έντασης. Μεγάλη αρωματική ένταση που συνθέτει ένα πλούσιο καμβά από λεπτές νότες λουλουδιών, ορυκτών και βοτάνων (χαμομήλι).μέχρι φινετσάτες πινελιές μελιού, βανίλιας και φρούτων όπως αχλάδι και μήλο. Το στόμα θερμό με πιο ώριμο αρωματικό χαρακτήρα βερίκοκου και ροδάκινου,.ξεχωρίζει για το γεμάτο σώμα και την πλούσια οξύτητα του Ασύρτικου και καταλήγει σε μία ενδιαφέρουσα λιπαρή και αλμυρή επίγευση.
› Συνδυασμοί: Ένα κρασί που αγαπάει τα θαλασσινά και τα ψάρια στα κάρβουνα, καθώς και όλα τα πιάτα με λεμονάτες σάλτσες, πχ φιλετάκια μοσχαρίσια. Δοκιμάστε επίσης να το βάλετε δίπλα από κοτόπουλο με λευκή σάλτσα, πλούσια καπνιστά τυριά, μπριάμ και σαλάτες με ζυμαρικά.
› Σερβίρισμα: Απολαύστε το σε θερμοκρασία 12 – 14°C.
› Website παραγωγού: diamantakiswines.gr

Σου άρεσε; Τότε μοιράσου το στα social!