Οινοποιείο Διαμαντάκης

Diamantakis Winery

« ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΗ

Είναι γνωστό σε όλους πως η λέξη «Κρήτη» και η λέξη «τουρισμός» είναι αλληλένδετες. Αυτό που ίσως αγνοούν οι περισσότεροι είναι ότι αν στην προηγούμενη εξίσωση προσθέσουμε και δύο ακόμα – τις λέξεις «Οινοποιείο Διαμαντάκης» – τότε στο τελικό αποτέλεσμα παίρνουμε μία ολοκληρωμένη ελληνική οινοτουριστική εμπειρία!

Ποιο το προφίλ του Οινοποιείου Διαμαντάκης, ώστε να γίνουν οι κατάλληλες συστάσεις με τον επισκέπτη;

Το Οινοποιείο Διαμαντάκης ιδρύθηκε το 2007 από τα μέλη της οικογένειας Νικολάου Γ. Διαμαντάκη, τον Ιωάννη, τον Μιχαήλ και τον Ζαχαρία, με τους δύο πρώτους να κατέχουν καλά την τέχνη της αμπελοκαλλιέργειας.(αμπελουργοί 3ης γενιάς) και τον τρίτο να αναλαμβάνει όλο το υπόλοιπο κομμάτι της οινοπαραγωγής και προώθησης. Η έδρα του οινοποιείου βρίσκεται νοτιοδυτικά της πόλης του Ηρακλείου, στην καρδιά της επαρχίας Μαλεβιζίου, έξω από το γραφικό χωριό Κάτω Ασίτες. Εκεί, με θέα τους ανατολικούς πρόποδες του Ψηλορείτη ο ιδιόκτητος αμπελώνας του φιλοξενεί ελληνικές αλλά και διεθνείς ποικιλίες.

Μέριμνα της οικογένειας είναι η δημιουργία οίνων υψηλής ποιότητας με προσεγμένη φροντίδα καθ’ όλη τη διάρκεια της παραγωγικής διαδικασίας:.από την καλλιέργεια του αμπελώνα μέχρι και την οινοποίηση των κρασιών στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του οινοποιείου. Τοπικές ποικιλίες της Κρήτης, όπως Λιάτικο, Βιδιανό και Μανδηλαριά, αξιοποιούνται από τους ανθρώπους του κτήματος με βάση τα χαρακτηριστικά του μικροκλίματος της περιοχής βγάζοντας εκλεκτούς οίνους που κερδίζουν τις εντυπώσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς.(Decanter, Vienna Wine Challenge, Concours Mondial de Bruxelles, Berliner Wein Trophy, Vinalies Internationales κ.α.).

Οινοποιείο Διαμαντάκης
Οινοποιείο Διαμαντάκης
Οινοποιείο Διαμαντάκης

Τι οινικές εμπειρίες θα ζήσει στο Οινοποιείο Διαμαντάκης;

Ο επισκέπτης θα ξεναγηθεί στους χώρους του οινοποιείου καθώς και σε τμήμα των αμπελώνων, ενώ παράλληλα θα έχει την ευκαιρία δοκιμάσει και τις 7 ετικέτες που κυκλοφορούν. Ηighlight της όλης εμπειρίας είναι η προσωπική επαφή και γνωριμία με τους ίδιους τους παραγωγούς!

Για την επίσκεψη είναι απαραίτητη η έγκαιρη κράτηση στο [email protected].

ΠΡΟΣΒΑΣΗ:
Το Οινοποιείο Διαμαντάκης απέχει μόλις 20 Km από την πόλη του Ηρακλείου. Για όσους χρησιμοποιήσουν το GPS προτείνεται να επιλέξουν ως αρχικό προορισμό το χωριό Κάτω Ασίτες ακολουθώντας το δρόμο Νοσ. ΠεΠαγνή – Βούτες – Αγ. Μύρωνας και αφού φτάσουν στο χωριό να επιλέξουν ως προορισμό το οινοποιείο (Kάτω Ασίτες, τ.κ. 70013, Ηράκλειο).
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ:
Δευτέρα έως Παρασκευή → 9:00 με 16:00
Σάββατο και Κυριακή → Κλειστά
ΕΙΣΟΔΟΣ:
Το κόστος της ξενάγησης με τη δοκιμή των κρασιών ανέρχεται στα 5,00 ευρώ ανά άτομο.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
Τηλέφωνο: 6949198350 • Email: [email protected] • Website: www.diamantakiswines.gr

Ποιες δύο ετικέτες να πάρει μαζί του, σαν ανάμνηση της επίσκεψής του;

Προτείνονται η λευκή Διαμαντόπετρα και η νέα ετικέτα του οινοποιείου, Πετάλι από την ποικιλία Λιάτικο.

Διαμαντόπετρα

Η λευκή Διαμαντόπετρα είναι ένας συνδυασμός του σωματώδους χαρακτήρα του Ασύρτικου με την αρωματική προσωπικότητα του Βιδιανού για τη δημιουργία ενός κρασιού με μεγάλες δυνατότητες παλαίωσης. Κατά την οινοποίηση ακολουθείται ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές, αποζύμωση σε γαλλικά και αμερικάνικα δρύινα βαρέλια και ωρίμανση με τις οινολάσπες για 3 μήνες. Το αποτέλεσμα είναι ένα κρασί με λαμπερό κίτρινο χρώμα και αρωματικές νότες ανανά, βερίκοκου και χαμομηλιού σε συνδυασμό με νύξεις βανίλιας, ξηρών καρπών και δρυός. Γεμάτο στόμα με λιπαρότητα και οξύτητα που ολοκληρώνεται με μία μακριά επίγευση βερίκοκου και βανίλιας.

Πετάλι

Το Πετάλι είναι το πιο πρόσφατο δημιούργημα του Οινοποιείου Διαμαντάκης και παράγεται από την ερυθρή γηγενή ποικιλία Λιάτικο. Για την παραγωγή του ακολουθήθηκε εκχύλιση 5 – 7 ημέρες και παραμονή σε ανοξείδωτη δεξαμενή για 12 μήνες. Στο τελικό κρασί το χρώμα είναι κόκκινο με κερασί ανταύγειες και αρώματα κόκκινων και μαύρων φρούτων, όπως φράουλα, δαμάσκηνο, βατόμουρο και σύκο σε συνδυασμό με νότες γλυκών μπαχαρικών, κανέλας και γαρύφαλλου. Ένα ελαφρύ κρασί με δροσιστική οξύτητα ιδιαίτερα ιδανικό τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες.

Ποια τα σημεία ενδιαφέροντος της ευρύτερης περιοχής που δεν πρέπει να χάσει;

Η διαδρομή προς το οινοποιείο είναι γεμάτη αμπελώνες και ελαιώνες αριστερά και δεξιά του δρόμου λες και ξεπήδησε από πίνακα ζωγραφικής. Μετά την επίσκεψη στο κτήμα ο επισκέπτης μπορεί να περιπλανηθεί στο χωριό αλλά και στη γύρω περιοχή.

Στις Κάτω Ασίτες δεσπόζουν πολλά αξιοθέατα, όπως 18 εκκλησίες με πιο φημισμένη την Αγία Παρασκευή, η οποία βρίσκεται στο κέντρο του χωριού. Φυσικά, η περιοχή διαθέτει καταλύματα που λειτουργούν όλο το χρόνο καθώς και ταβέρνες – καφενεία, όπου ο επισκέπτης μπορεί να γευτεί τα παραδοσιακά πιάτα της Κρητικής κουζίνας. Λίγα χιλιόμετρα έξω από το χωριό βρίσκεται η ιστορική Μονή του Αγίου Γεωργίου Γοργολαΐνη ενώ από την άλλη πλευρά είναι ο οικισμός Νήσι. Ο επισκέπτης μπορεί να επισκεφθεί τα Ρωμαικά Λουτρά, το καταφύγιο Πρίνος, ιστορικά σπήλαια όπως τα Σπήλαιο Μέλισσα, Λέστα Σπήλιος κ.α., ενώ στο διπλανό χωριό, στις Άνω Ασίτες, το Φαράγγι του Αγίου Αντωνίου αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για τους πιο τολμηρούς.

Τέλος, πολύ κοντά στην περιοχή θα βρει το χωριό Πρινιάς όπου υπάρχει μια τοποθεσία με διάσπαρτα μεσαιωνικά πατητήρια σταφυλιών τα οποία έχουν λαξευτεί σε μαλακό ασβεστόλιθο και αποτελούν τρανταχτή απόδειξη της μακραίωνης οινικής παράδοσης της επαρχίας. Η προσβασιμότητα είναι εύκολη και αξίζουν σίγουρα μία στάση κατά τη διάρκεια ενός οινοτουριστικού ταξιδιού.

For English Click Here

⚠ Οι παροχές, οι τιμές και το ωράριο λειτουργείας του οινοποιείου ενδέχεται να τροποποιηθούν με το πέρασμα του χρόνου. Παρακαλούμε επικοινωνήστε με το κτήμα προτού το επισκεφτείτε.

Σου άρεσε; Τότε μοιράσου το στα social!