Συνταγή: Κοτόπουλο με σταφύλι και φασκόμηλο

Κοτόπουλο με σταφύλι και φασκόμηλο

Για αυτή τη συνταγή θα χρειαστείτε…

Υλικά:

• 4 φιλέτα κοτόπουλο
• 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
• 1 σκελίδα σκόρδο
• 1 ½ κουτ. γλυκού αλάτι
• ½ κουτ. γλυκού πιπέρι
• 1 πιπεριά κόκκινη
• 1 πιπεριά κίτρινη
• 1 μεγάλο κρεμμύδι
• 1 καρότο
• 10 φύλλα φασκόμηλο
• 200 ml κρασί λευκό ημίγλυκο
• 1 κύβο ζωμού μοσχάρι
• 500 gr σταφύλι λευκό επιτραπέζιο

Εκτέλεση:

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Κατόπιν κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες και το σοτάρουμε και από τις δύο μεριές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι που έχουμε χοντροκόψει σε τέταρτα, τις πιπεριές τις οποίες έχουμε κόψει σε στικ καθώς επίσης και το καρότο. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα έως ότου μαραθούν τα λαχανικά και αλατοπιπερώνουμε, προσθέτοντας το σκόρδο. Ακολουθεί το κρασί και ο ζωμός από μοσχάρι, αφήνοντας για το τέλος το φασκόμηλο και τις ρώγες του σταφυλιού τις οποίες έχουμε κόψει στη μέση. Τέλος, συνεχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά έως ότου δέσει η σάλτσα. Καλή όρεξη!

Μιχάλης Σολιδάκης, Head Chef

Ο Μιχάλης Σολιδάκης κατάγεται από τη Σητεία Κρήτης για αυτό και τρέφει ιδιαίτερη αγάπη προς τις παραδοσιακές ελληνικές και κρητικές γεύσεις. Έχει συνεργαστεί με αρκετούς ξενοδοχειακούς ομίλους όπως τα 5 αστέρων ξενοδοχεία Family Life Aegean Blue της Atlantica στην Ρόδο και Corfu Palace Luxury Hotel στην Κέρκυρα, ενώ έχει εργαστεί και σε αρκετά ala cart εστιατόρια όπως τα Χάλκινα στα Χανιά. Τα τελευταία χρόνια είναι Head Chef του εστιατορίου Avrofiliton στα Χανιά ενώ σήμερα τον συναντάμε στη γεννέτειρά του και στο ρακάδικο “Αποσπερίτης”.

Σου άρεσε; Τότε μοιράσου το στα social!