Φτιάξε το δικό σου κοκτέιλ με βάση το κρασί

Vasilis Andrikopoulos

« ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ BLOG

Ο Βασίλης Ανδρικόπουλος παρουσιάζει δύο απλές συνταγές για να φτιάξετε τα δικά σας κοκτέιλ με βάση το κρασί

Ο Βασίλης Ανδρικόπουλος είναι ο υπεύθυνος F&B του Abaton Island Resort & Spa. Επιβλέπει τη λειτουργία των εστιατορίων και μπαρ του ξενοδοχείου, συμπεριλαμβανομένου του περίφημου Buddha Bar Beach Crete. Είναι γνήσιος λάτρης του κρασιού, διαθέτει διαπίστευση σομελιέ και ξοδεύει τον ελεύθερο χρόνο του εξερευνώντας μικρά οινοποιεία σε όλη την Ελλάδα.

Καθώς μένει στο σπίτι με την οικογένειά του, του ζητήσαμε να μας προτείνει δύο κοκτέιλ με βάση το κρασί.

Επέστρεψε σε εμάς με δύο εύκολα κοκτέιλ που δεν χρειάζονται ειδικές δεξιότητες ή εξοπλισμό. Το μόνο που χρειάζεται είναι διάθεση και όρεξη! Όσον αφορά το κρασί, προτείνει να χρησιμοποιήσουμε κατά προτίμηση κάτι που έχουμε ήδη ανοίξει, καθώς οι χυμοί φρούτων θα καλύψουν τις περισσότερες ασυνέπειες που μπορεί να υπάρξουν.

Vasilis Andrikopoulos

1. Pink Mastic Punch
• Λευκό κρασί 60ml
• Μαστίχα 30ml
• Χυμός lime 20 ml
• Χυμός γκρέιπφρουτ 20ml

2. Fruti Vino
• Ημι-γλυκό κόκκινο κρασί 80ml
• Χυμός lime 30ml
• Σιρόπι ζάχαρης 20ml (μπορείτε να φτιάξετε το σιρόπι με νερό προσθέτοντας 5 κουταλιές ζάχαρη)
• Χυμός μήλου 30ml
• Χυμός ανανά 30ml
• Προσθέστε στο ποτήρι σας φέτες πράσινου μήλου και μια φέτα πορτοκάλι

Και τα δύο κοκτέιλ πρέπει να παρασκευάζονται με ανάδευση και όχι με ανακίνηση στο shaker (αντίθετα δηλ. του τρόπου που ο κ. Τζέιμς Μποντ θα ζητούσε το μαρτίνι του). Δεδομένου ότι η μαστίχα είναι ένα πολύ ελληνικό συστατικό και ίσως να μην το έχετε στο σπίτι σας, μπορείτε πάντα να το αλλάξετε με αρωματικό τζιν.

Σου άρεσε; Τότε μοιράσου το στα social!